kalorifer tesisatinda dikkat edilmesi gerekenler

Kalorifer Tesisatında Dikkat Edilecek Hususlar

kalorifer tesisatinda dikkat edilmesi gerekenler

Doğalgazın yaygınlaşması ile kalorifer sistemleri artık her eve girmiş durumdadır. Kış aylarında uygun sıcaklığın sağlanarak, bulunulan ortamın ısıtılmasını sağlayan son derece dikkat edilmesi gereken sistemlerdir. Evlerde ve iş yerlerinde, odalara monte edilen peteklerin içinde sıcak suyun dolaşması ile ısınma ihtiyacını karşılamaktadır. Kalorifer tesisatı döşenirken yapılacak olan hatalar, ortamın sıcaklığında dengesizliklere yol açıp, yeterince ısıtmama veya gereğinden fazla ısıtma gibi sorunlara neden olabilecektir.

Kalorifer Tesisatı Nedir?

Günümüzde en yaygın olarak kullanılan ısınma yöntemlerinden biri Doğalgaz yöntemidir. Bir kombi merkezinde çalışan ve evin ya da iş yerinin farklı odalarındaki kalorifer peteklerine sıcak su ile ısı dağılımı yapan bir sistemdir. Kalorifer tesisatı, kombi içerisinden geçen suyun, doğalgazın yanmasıyla oluşan alev ile ısınıp, sıcaklığı dağıtmak için kalorifer borularına oradan da peteklere gitmesi ile oluşan bir sistemdir. Doğru ve güvenli bir şekilde ısınmak için doğalgaz tesisatı doğru kurulmalı, kullanılan malzemeler güvenilir olmalı ve en önemlisi de güvenilir bir firma ile çalışmak belirleyici unsurlardandır. Kalorifer tesisatının döşenmesi için ciddi rakamların ödendiği düşünüldüğünde alınan hizmetinde kaliteli ve güvenilir olması gerekmektedir.

Kalorifer Tesisatı Nasıl Yapılır?

Kalorifer tesisatı döşetmek için öncelikle alanında uzman bir servise başvurarak ön keşif yapılması sağlanır. Teknik servis elemanları kalorifer tesisatı döşenecek yerin ölçülerini alır, kalorifer borularının nereden geçeceğini ve kalorifer peteklerinin nereye yerleştireceğini belirlerler. Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra ısıtması yapılacak olan yerin büyüklüğüne ve sıcaklığına uygun sıcak su üretecek güçte bir kombi evin müsait bir noktasına konuşlandırılır. Daha sonra suyun geçeceği borular evin en uygun noktasından estetiği bozmadan geçirilerek peteklere ulaşması sağlanır.

Tesisat Yapılırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Kalorifer tesisatı yapımında dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlara dikkat edilmemesi durumunda, ya ısıtmama durumu ya da gereğinden fazla ısıtma durumu ile karşı karşıya kalınabilir. Bu durum karşısında gereksiz birçok maliyet ve zahmetli tadilat işlemlerinin tekrardan yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Gerek mühendislik hizmetimiz sayesinde gerekse tecrübeli ve yetkin ustalarımız sayesinde tesisat yapılırken nelere dikkat etmeliyiz gelin birlikte görelim.

  • Kalorifer tesisatı yapılırken tesisat borularının gidiş yönünün belirlenmesi en önemli konulardan biridir. Tesisat yapılırken minimum dirsek kullanımı yapılmalı, kısa ve az dönüşlü borular döşenmelidir. Bu sayede ısı kayıpları önlenmiş olur ve tasarruf sağlanmış olur. Tecrübeli mühendislerimiz sayesinde yapılan keşif ile tesisat borularının maksimum faydayı sağlayacak şekilde gidiş yönleri belirlenir ve belirlenen bu yön deneyimli ustalarımıza tarif edilerek tesisat yapım işlemine başlanır.
  • Bir diğer önemli konu ise radyatör peteklerinin seçimidir. Radyatör peteklerinin belirlenmesinde en önemli etken, odaların büyüklüğü, ısı kayıpları ve odanın kullanımına göre farklılıklar göstermektedir. Odanın büyüklüğüne göre gereğinden fazla petek konulması fazla ısınma sonucu faturanın kabarmasına, gereğinden az kullanılması ise ısınamama sorunlarına yol açar. Firmamız bünyesinde bulunan mühendislerimiz odaların durumuna göre kullanılacak radyatörleri optimum düzeyde seçerek müşterilerimizin ısınmasını ve ısınırken de fazla fatura ödememesini sağlarlar.
  • Kalorifer tesisatı yapımında göz önünde bulundurulması gereken en önemli konulardan biri de kombi yer seçimidir. Kombinin yerinin seçiminde banyo ya da mutfağa yakın bir alan seçilmelidir. Bu iki bölüme uzaklık arttıkça gereksiz su sarfiyatı ve buna bağlı olarak da gaz sarfiyatı olacaktır. Bunun yanı sıra, evin konumuna ve büyüklüğüne göre ve müşterinin konfor şartlarına göre kombi seçimi, deneyimli personelimiz sayesinde müşterilerimize kombi çeşitleri ve özellikleri ile fiyatları anlatılarak birlikte yapılmaktadır.

Üçay mühendislik olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını en verimli ve en ekonomik şekilde karşılamak için, kombi, tesisat, radyatör seçimi belirlenirken kalorifer tesisatı fiyatları bütçenize uygun olarak belirlenir. Ayrıca firmamız kalorifer tesisatı ile ilgili çeşitli ödeme seçenekleri sunmaktadır.

 

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum