kombi basıncı neden düşer

Kombi Basıncı Neden Düşer?

kombi basıncı neden düşer

Soğuk havalarda peteklere sıcak su göndererek ısınmamızı sağlayan araçlara kombi denir. Kombiler diğer ısıtma cihazlarına göre daha ekonomik cihazlardır. Kombilerin üzerinde su depolama haznesi bulunmamaktadır. Kombiler, sıcak suyu, içinde bulunan eşanjör adı verilen parça sayesinde anlık olarak üretir. Eşanjörün kendini soğutabilmesi için de kombi içinde belli bir barda su bulunması gerekir. Kombi içinde bulunması gereken suyun 1,5 ile 2.0 bar arasında olması gerekir.

Genellikle kombi üreticileri ve teknik servisler bu bar göstergesinin 1,5 barda sabit kalmasını önerirler. Kombiler, bazen su basıncının düşmesi ile hata verirler. Kombilerin bazılarında analog, bazılarında da dijital göstergeler mevcuttur. Analog göstergelerde su basıncı rahatlıkla görülebilirken, elektronik basınç gösteren kombilerde üzerlerindeki tuşlar yardımıyla basınç görülebilir. Su basıncının düşmesi halinde kombi hata kodu verir. Kombi markaları, modellerine göre çeşitli hata kodları verirler. Bu hata koduna bakılarak kombinin arızası tespit edilir.

Kombiye Su Basmak Neden Önemli?

Bazen doğalgaz kullanılsa bile kombiler ortamı ısıtmaz. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir. Ancak bu nedenlerin en başında kombi su basıncı düşmesi gelir. Kombideki su basıncı düştüğünde, bunu tekrar eski haline almak çok kolay bir işlemdir. Cihazın altında bir mandal vardır ve bu mandal çevrilerek kombi içine su basılır. Bu arada bar göstergesi kontrol edilmeli ve 1.5 ile 2.0 bar arasında kalması sağlanmalıdır. Azalan suyu basarken dikkatli davranılmalıdır. Çok fazla su basılması halinde kombiden su taşabilir. Kombi su basıncının doğru bir şekilde ayarlanması kombinin verimli çalışması için çok önemlidir. Kombi su seviyesinin 2.0 barın üzerine çıkması hemen su taşmasına neden olmayabilir. 1.00’in altında olması ise kombinin hata kodu vererek kendini kapatmasına ve ısınma sorunu yaşamanıza neden olabilir. Kombi bakımı düzenli olarak yapılarak kombilerin verimli bir şekilde çalışması sağlanmalıdır.

Kombi Su Basıncı 2-3 Ayda Bir Düşüyorsa Ne Yapmalı?

Kombi su basıncı 2-3 aylık periyotlarda ufak düşüşler gösteriyorsa, bu normal bir durumdur. Çünkü kombinin içindeki su zamanla buharlaşacaktır. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman kombinin altındaki su vanasından kombinin suyu 1.5 bar olana kadar tamamlanmalıdır. Kombi basıncı sık sık düşüyorsa, kombi suyunun eksilmesi tesisat borularında bir kaçak olduğu anlamına gelir. Kombideki basınç düşmesi kombi tesisatı borularında meydana gelen kırılma ve patlamalardan meydana gelebilir. Özellikle bu kırılmalar, sıva altındaki borularda meydana gelebilir. Bu patlak boruların yeri artık nokta atışı tespit edilebilmektedir. Son teknoloji cihazlarla su kaçağı tespit edilerek arıza giderilir.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum