merkezi ısıtma mı kombi mi

Merkezi Isıtma mı Kombi mi?

merkezi ısıtma mı kombi mi

Isınma türleri içerisinde en fazla sorulan sorulardan birisi de merkezi ısıtma mı kombi mi olmaktadır. Bu tarz bir karşılaştırma yapılması normaldir çünkü ikisinin de çalışma prensipleri farklıdır.

Özellikle çalışma prensibi ve mantıklarının farklı olması nedeniyle sıklıkla araştırılır. Öncelikli olarak hangi tarz ısıtma isteneceğine karar verilmelidir. Burada esasında ayrım ısının kontrolü noktasında olmaktadır.

Önemli olan amaç burada meskenin ısısını dışarıdaki ısıdan daha yüksekte tutmak ve dışarıdaki soğuğun içeri girmesini engellemektir. Isı yalıtımı iyi bir şekilde yapılmış binalarda ısı sorunsuz bir şekilde korunmaktadır.

Kısacası merkezi mi kombi mi kararı verilmeden önce evin ısı yalıtımı noktasındaki avantajlarını ve dezavantajlarını bilmek gerekir.

Merkezi Isıtmanın Avantajları Nelerdir?

2000 m2’den büyük bir alana kurulmuş binalarda genel olarak merkezi sistem zorunlu tutulmuştur. Kazan mantığıyla işleyen merkezi sistemde dışarıdaki ısıya göre kazanın sıcaklığı otomatik olarak ayarlanır. Tüm binaya aynı eşit sıcaklık yayılır ve tüm bina içerisinde sıcak su dolaşır. Kontrol sadece apartmandaki kazandadır.

Kombinin Avantajları Nelerdir?

Kombi sistemlerinde ise istediğiniz derecede istediğiniz ayarda evinizi kendi kullanımınıza göre ayarlayabilme imkânınız vardır. Isınma olarak kontrol sizdedir ve isterseniz kombiyi de kullanmayabilirsiniz.

Isınmayı en şekilde kendi düzeyinize ve evinizdeki insan sayısına göre ayarlamak için kombiler tercih edilebilir. Kombi sistemlerinin de doğal gaz kullanması ekonomik açıdan uygundur.

Doğal gazın sorunsuz bir gaz çeşidi olması ve çok amaçlı kullanılması önemli bir avantajdır. Evin içerisinde kombi hem ısınma hem de sıcak su kullanabilme özelliklerine sahip olduğundan ekstra tüp vb. uygulamalara gerek yoktur.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum