temiz su ve atık su sistemleri

Temiz Su Ve Atık Su Sistemleri

temiz su ve atık su sistemleri

Su, hayatın temel yapı taşlarından biri olarak hem yaşam alanlarında hem çalışma alanlarında mutlak bir ihtiyaçtır. Suyun kullanılabilmesi için her yapıda mutlaka su tesisatı bulunmalıdır. Üçay Mühendislik olarak mekanik hizmetler konusunda temiz su, içme suyu ve atık su için tesisat hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Özellikle yaşam alanlarında temiz içme suyu elde edilmesi ve kullanım sonrasında atık suyun uzaklaştırılması için farklı tesisatların kurulmasını sağlıyoruz.

Genellikle sıhhi tesisat olarak bilinen bu tesisatlar besin tüketimi, günlük tüketim, konut içerisinde dağıtım ve organik temizliğin yapılması için ihtiyaç duyulan suyu sağlar. Ayrıca özel işlevler için kaynaktan su alınması, pis su uzaklaştırmak için foseptik sağlanması ve nitelikli içme suyu taşınması için de sıhhi tesisat kullanılmaktadır.

Bu tesisatlar arasında ilk noktayı temiz su tesisatı oluşturmaktadır. Bu tesisat, binalar için temiz suyun kullanım noktasına iletilmesini sağlayan boru ağını ifade eder. Su daireye ulaşırken, soğuk su olarak girer ve iki farklı boruya ayrıldıktan sonra soğuk su ve sıcak su için iki değişik tesisat oluşturur. Soğuk su, kombilere kadar ulaşır ve sıcak su dönüşümü işlemine katılır. Buradan gelen sıcak su, tesisat içerisinde sıcak su kullanımı ve kalorifer için kullanılır. Diğer tesisat üzerinde dolaşan soğuk su ise genel kullanım için tuvalet, mutfak ve banyo gibi alanlarda işlevlerini gerçekleştirir.

Kullanılan temiz su, geldiği noktaya göre içme suyu kalitesi gösterebilir. Eğer firmamızın gerçekleştirdiği tesisatlarda şebeke üzerinden gelen su temiz bir yapıya sahipse veya arıtma işleminden geçirilmişse, içme suyu tesisatı sağlar. Bu tesisat sayesinde mutfakta gıda için kullanılabilecek, direkt içim sağlanacak veya çay demleme gibi işlemler için kullanılacak su elde edilir. Bu tesisat üzerinde kullanılan borular, musluklar ve tesisat parçaları özel bir şekilde uygulanarak hijyen kurallarına dikkat edilir.

Kirli Suyun Atılması Nasıl Sağlanır?

Temiz suyun evin içerisine girmesi, içme suyu ve ısıtma suyu olarak kullanılması sonrasında ortaya atık su çıkacaktır. Oluşan bu kirli atık su, farklı bir tesisat sayesinde ortamdan uzaklaştırılır. Konutlardan bina geneline, bina genelinden de şehir atık su şebekesine karışan bu su için bir ana boru, kolon, hat borusu, bağlantı boruları ve havalık borusu olmak üzere 5 bölüm sayesinde uygulama yapılır. Bu konuda ustalık ile gerçekleştirdiğimiz hizmetler sayesinde atık su, altyapı işleminin sorunsuz çalışması ile uzaklaştırılır. Bu konuda özellikle eğim uygulaması ve tıkanmayı önleyecek sistemlere çok yüksek özen göstererek hizmet veriyoruz.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum