ev güvenlik sistemleri

Güvenlik Sistemleri Nedir Ve Kaygıları Nasıl Giderir?

ev güvenlik sistemleri

İnsanlar yaşam alanlarında sahip olduklarını koruyabilmek ve huzurlu bir yaşam için her zaman güvenlik ihtiyacı duymaktadır. Bu nedenle konutlarda gerçekleştirdiğimiz elektrik faaliyetleri arasında güvenlik sistemleri tercih edilmektedir. Bu sistemler alarm, kamera ve görüntüleme sistemleri gibi parçalar ile çalışmaktadır.

Kurulan sistemler sayesinde hem can güvenliği hem mal güvenliğinin sağlanması mümkün olurken, daha olumlu düşünceye sahip olmak da mümkün olmaktadır. Hayatınızdaki maddi ve manevi birçok eşyanızı bulunduran evleriniz veya tüm sermayeniz ile kurmuş olduğunuz ve size gelir kapısı oluşturan iş yerleriniz bu sistemler sayesinde güvenli bir hale gelebilmektedir.

Kamera veya alarm sistemleri ile çalışan güvenlik uygulamaları özellikle teknolojinin sağladığı yeni çağın imkanları ile daha mantıklı bir kullanım oluşturmaktadır. Çünkü güvenlik sistemi sayesinde hırsızlık, yangın, su baskını, elektrik kaçağı, doğalgaz kaçağı gibi birçok farklı noktada zararlar çok daha küçük bir hale getirilirken, sistemler işte tam bu nedenle kullanılmaktadır.

Akıllı teknolojiler ile kullanılmakta olan sistemler temel olarak beklenmeyen durumların yaşanmasının öncesinde size hızlı bir şekilde haber verir. Bu sayede olay gerçekleşmeden ve büyümeden öncesinde gerekenleri yapma imkanı bulabilirsiniz. Örneğin, firmamızın uyguladığı görüntülü güvenlik uygulamaları sayesinde olumsuz durumları önceden tespit edebilirsiniz. Ardından polis ya da itfaiye gibi kurumlar ile hızlı iletişim sağlayabilirsiniz.

Akıllı Güvenlik Sistemleri Nasıl Bir Katkı Sağlamaktadır?

Güvenlik amacıyla kurduğumuz akıllı güvenlik sistemleri tehlike durumlarında öncelikle Alarm Haber Alma Merkezi ile iletişime geçer. Bu sayede birçok tehlike önceden engellenebilecek bir yapıya kavuşacaktır. Örneğin, hırsızlık tehlikelerini engellemek için manyetik sensörler gibi uygulamalar ile güvenlik denetlemesi oluşturabilirsiniz. Ek olarak kameralar ve ışık sensörleri sayesinde bahçe duvarları ve kepenk sistemlerinde izinsiz girişlerde alarm çalmasını sağlayabilirsiniz.

Duman ve ısı sensörlerinin kullanılması sayesinde yangın kısa sürede fark edilebilir ve bu sayede hızlı müdahale gerçekleştirilebilir. Sel veya su baskını gibi tehlikelerde su sensörleri sayesinde tehlike hemen tespit edilerek, belirtilen noktalara müdahale sağlanabilir. Isıtma sistemleri üzerinde doğalgaz kaçağı ile karşılaşıldığında, çok kötü durumlar ortaya çıkabilir. Gaz algılama detektörleri sayesinde bu durumu önceden tespit ederek, zarar ile karşılaşmadan müdahale gerçekleştirebilirsiniz.

Bu tür sistemlerin tümü öncelikli olarak yerel uyarı gerçekleştirir ve böylece polis, itfaiye, ambulans iletişimleri kısa sürede sağlanır. Temel olarak bu sistemler içinizin rahatlığını oluşturmak için firmamız tarafından güncel teknolojiler ile kurulmaktadır. Özellikle hırsızlık durumlarında bu teknolojilerin fark edilmesi caydırıcı bir etki sağlamaktadır.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum