yerden isitma sistemi avantajlari

Yerden Isıtma Sistemi Avantajları

yerden isitma sistemi avantajlari

Firmamız tarafından gerçekleştirilen ısıtma sistemleri arasında özellikle çok geniş alanlara sahip olan yapılarda yerden ısıtma sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Üç farklı sistem ile gerçekleştirilen yerden ısıtma; sulu borulu yerden ısıtma, kablolu elektrikli yerden ısıtma ve karbon folyo ile döşemeden ısıtma şeklinde birbirinden ayrılır. Bu yerden ısıtma sistemleri kullanım alanlarına ve yapılarına göre farklılık gösterir.

  • Sulu borulu yerden ısıtma, genellikle inşaat ve tadilat ile uygulanır ve tüm kalorifer sistemlerinde uygun bir yapı ile kullanılabilir. Neredeyse bina ömrü kadar kullanım sağlar.
  • Kablolu elektrikli yerden ısıtma ise inşaat ya da tadilat ile uygulanabilir. Direkt elektrik ile çalışarak, genellikle butik oteller ve küçük konutlar için idealdir. Enerji tasarrufu sağlayan bu sistem borulu ısıtmadan daha hızlı sonuç oluşturur.
  • Son olarak karbon folyo ile döşemeden ısıtma ise parke ya da duvardan duvara halı sistemleri altında kullanılabilir. Direkt elektrik enerjisini kullanır ve her ortam oda termostatı ile kontrol edilebilir. Büyük boyutlu evler ve oteller için konforlu ısıtma oluştur.

Bu farklı yapılara göre yerden ısıtma avantajları birçok değişik şekilde ortaya çıkmaktadır. Örneğin, enerji sarfiyatı daha düşük hale getirilebilir. Düşük sıcaklıklarda ısı kaynakları ile çalışma gösterdiği için daha az enerji kullanır. Kombi ve kalorifer sistemlerine göre alternatif enerji kullanımı sağlanması için uygundur. Düşük sıcaklık beslemesi sayesinde alternatif olarak güneş enerjisi, elektrik enerjisi veya ısı pompası desteği ile çalıştırılabilir.

Yerden ısıtma, fiziksel olarak ayaklarınız altından ısıtma gerçekleştirdiği için vücudun daha kolay ısınmasını ve ısıyı hissetmesini sağlar. Isınan hava yükseldiği için önce sizi daha sonrasında ortamı ısıtır. Binanın bütün tabanında bir radyatör görevi gerçekleştirir. Yani yerden ısıtma tüm yapının daha kolay bir şekilde ısıtılmasını sağlar. Çok hızlı hava sirkülasyonu oluşturduğu için daha basit bir şekilde yapı içerisinde hava dolaşımını oluşturarak, tabandan ısıtma sistemi ile daha optimum bir ısınma sağlar.

Yerden Isıtma Sistemi Dezavantajları Nelerdir?

Yerden ısıtma uygulamasında birçok farklı avantaj elde edilirken, dezavantajı da bulunmaktadır. Örneğin, ilk dezavantaj olarak ilk rejim süresinin uzun olması ve sistemin sürekli açık olmak zorunda bulunması yer alır. Firmamızın uyguladığı zemin ısıtma sistemlerinde kat kollektörü ve duvar kollektör kutusu önünde bir engel bulunduğunda, ısıtma verimi oldukça düşecektir. Belirtildiği gibi tek dezavantajı rejim süresinin uzun olması yani ilk ısıtma işlemini kalorifer sistemlerine göre daha geç gerçekleştirilmesidir.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum