petek temizliğinin faydaları

Petek Temizliğinin Faydaları

petek temizliğinin faydaları

Yapılarda ister kombi ister merkezi kalorifer sistemi ile olsun ısıtma gerçekleştirilirken, petekler sayesinde sirkülasyon sağlayan su, sıcaklığı ortama aktarır. Örneğin, Üçay Mühendislik olarak gerçekleştirdiğimiz kombi tesisatı hizmetlerinde alanın büyüklüğüne, ölçülerine ve oda sayısına göre petekler ile kalorifer tesisatı kurulumu yapıyoruz.

Petekler farklı malzemelerden elde edilerek alüminyum, panel, çelik veya döküm radyatör gibi türler sağlamaktadır. Türüne ve boyutlarına göre de ısınma özellikleri değişmektedir. Ancak kalorifer peteği hangi türe veya boyuta sahip olursa olsun, sirkülasyon sağlayan su nedeniyle dönemsel olarak kirlenme gösterir. Bu kirlilik peteklerin bazı noktalarında tıkanıklıklara yol açabileceği için periyodik olarak petek temizliği yapılması önemlidir.

Üçay Mühendislik olarak hem kalorifer tesisatının kurulması hem de bu tesisatlarda korumanın sağlanması için önemli bir hizmet yapısı sağlıyoruz. Müşterilerimize yıl içerisinde en az iki defa olmak üzere peteklerde temizlik işlemi uygulamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü temizlik sayesinde radyatörler içerisinde biriken kirler uzaklaştırılarak, daha yüksek bir verim ile ısıtma sağlanabilir.

Petek Temizliği Faydaları Nasıl Ortaya Çıkar?

Kalorifer tesisatlarında düzenli bir şekilde gerçekleştirilen temizlik işlemi birçok noktada faydalarını göstermektedir. Örneğin, petek temizliği faydaları arasında ilk olarak daha konforlu ısıtma elde edilmesi gösterilebilir. Sağlıklı duruma gelen tesisat, temizlik sonrasında yaklaşık olarak %30 kadar enerji tasarrufu oluşturabilmektedir.

Kalorifer radyatörleri içerisinde tıkanmaya neden olan tortu ve kireç temizlik sistemi ile uzaklaştırılarak ısıtma verimi arttırılır. Temizlik yapılmayan peteklerde bölgesel olarak ısınma gerçekleşmeyebilir ve ısı eksik alındığı için kombi ya da kalorifer sistemi daha fazla çalışma gerektirir. Bu nedenle temizlik yapıldıktan sonra daha az çalışma ile daha az enerji kullanımı ortaya çıkar. Ayrıca temizlik işlemi yapılması, peteklerde kullanım ömrünü uzatmaktadır.

Petek Temizliği Nasıl Uygulanmalıdır?

Kalorifer sisteminde istenen faydaları sağlayacak bir petek temizliği, profesyonel sistemler ile uygulanmalıdır. Uygulamaları gerçekleştirmek için özel temizleme makineleri ve kimyasalları üretilmiştir. Bu makineler öncelikle kalorifer tesisatına sonrasında peteklere bağlanarak, su ve kimyasal karışımı ile peteklerin içinden geçirilen su ile temizlik oluşturur.

Temizleme öncesinde gerçekleştirilen ısı ölçümleri ile peteklerde tıkanıklık olup olmadığı belirlenebilir ve tıkanan noktalar daha etkili şekilde temizlenebilir. Temizleme işleminin tamamlanması sonrasında kombi daha verimli bir çalışma gösterir, arıza olasılıkları azalır ve ortam daha çabuk ısınır. Özellikle doğalgaz faturasında büyük bir düşüş elde edilebilir. Ayrıca temizleme işlemleri sonrasında kalorifer petek ilaçları gibi ürünler kullanılarak, temizlik işlemi daha uzun ömürlü bir hale getirilebilir.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum