Doğalgaz Kolon tesisatı

Doğalgaz Kolon Tesisatı Nedir?

Doğalgaz Kolon tesisatı

Ana kolon tesisatı, bina girişindeki ana kesme vanasından başlayarak sayaç girişlerindeki vanalara kadar olan boru hattına denir. Kolon tesisatlarında kaynaklı bağlantı zorunludur.

Gaz borularının servis edildikleri ana hatlardan alınıp binaların ve dairelerin içlerine dağıtılması işlemi uzmanlık, bilgi ve birikim gerektirmektedir.

Bina içi çalışmalar, bina içi kolon hatları ve daire iç tesisatlarının döşenmesi bakımından gerek maliyet, gerek ise işçilik olarak farklılık gösterebilmektedir. Firmamız tarafından bina içi kolon hatları konusunda profesyonel ekibimiz ile hizmet verilmektedir. Doğalgaz tesisatı hakkında detaylı bilgi ve fiyatlar için doğalgaz tesisatı sayfamızı ziyaret edin.

Bina İçi Kolon Tesisatı Parçaları

1- Çelik Borular

Doğal gaz tesisatlarında kullanımına müsaade edilen borular TS 6047, ISO 3183, TS EN 10208-1, API 5L kapsamındaki çelik borulardır. Bu borular, özel olarak doğal gaz ve petrol taşımada kullanılan borulardır ve ‘’1/2’’ ile 12’’ arasında boyuna dikişli olarak üretilmektedir.

1.2 Çelik Boru Birleştirme Teknikleri

Doğal gaz tesisatında boru bağlantıları

-vidalı

-kaynaklı

– flanşlı

olabilmektedir.

1.3 Dağıtım Ana Borusu

Ana emniyet vanasından başlayıp regülatöre ve sonra da daire girişindeki gaz sayaçlarına kadar giden ve düşey ya da yatay olarak çekilebilen boru hatlarıdır.

1.4 Doğal Gaz Borusu Birleştirme Elemanları

-Dişli Birleştirmeler; kolon hattında sayaç bağlantı noktalarında, küresel vanaların takılması ve konik rakor bağlantıları hat armatürlerinin takılmasında kullanılmaktadır. Bu dişli bağlantıların tümü TS 10242 normuna uygun olmalıdır. Dişli bağlantılar sadece ana servis hattı ve bina girişi arasındaki armatürlerin bağlantılarında kullanılabilir. Bundan sonraki hat tamamen kaynaklı olarak yapılmalıdır.

-Kaynaklı Birleştirmeler; bina doğal gaz tesisatı yapılabilmesi için kolon tesisatı yapan firma bünyesinde en az iki adet yetki belgeli tesisatçının bulunması ve kaynak için ise çelik boru kaynakçısı sertifikasına sahip bir kaynakçının kaynakları yapması gerekmektedir.

-Flanşlı Birleştirmeler

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum