boru tesisatı nedir

Boru Tesisatı Nedir?

boru tesisatı nedir

Genel tanımı ile birlikte boru tesisatı bilhassa endüstriyel alanda gaz veya likit akışkan gibi kaynakların sistematik bir şekilde döşenmiş borular aracılığıyla taşınması için düzenlenen boru hattına verilen addır. Bu hatlar genellikle bir tesisat borusu olarak çelik veya plastik bir boru sayesinde oluşturulur.

Su tesisatı veya doğalgaz tesisatı gibi noktalarda kullanılan borular ardı ardına döşenerek, bir boru tesisatı elde edilebilir. Bu tesisat temiz ve sorunsuz bir şekilde akışkanlık oluşturduğu takdirde istenen her sistemde kullanım oluşturacaktır. Ancak özellikle yanıcı ve uçucu yapıya sahip olan doğalgaz gibi akışkanların geçtiği tesisatlarda çok yüksek bir özen göstermek gereklidir. Özellikle doğalgaz evlere ulaşana kadar bir tesisat üzerinden gelir ve yine ev içerisinde de belirli bir tesisat sayesinde aktarılarak kullanılır.

Doğalgaz Kullanımı İçin Boru Tesisatı

Doğalgaz kullanımı için boru tesisatı konusunda hizmet almak isterseniz, özel firmaları tercih ederek mühendislik çalışmaları ile hizmet alabilirsiniz. Bu konuda gerçekleştirilen mühendislik çalışmaları ile öncelikle bir proje hazırlanır, projeye uygun şekilde doğru malzemeler seçilerek uygulama gerçekleştirilir. Zira hem malzeme seçimi noktasında hem de proje konusunda çok yüksek hassasiyet gösterilerek, kalite kontrol sağlanmasıyla tesisat hazırlığı yapılır.

Doğalgaz tesisat uygulandıktan sonra gaz dağıtım firması tarafından kontrol gerçekleştirilip onay verildiğinde tesisat kullanılır hale gelir. Yapılarda su tesisatı için boru hattı döşendiğinde ise bir mühendislik çalışması yapılır ve ardından belediye gibi resmi kurumlar onay verdikten sonra sorunsuz kullanım sağlanabilir.

Yapılara Göre Boru Tesisatı Fiyatları

Her yapı farklı bir boyuta sahip olduğu için gerçekleştirilecek tesisat için kullanılan malzeme miktarı ve kalitesi de değişiklik gösterebilir. Bu nedenle boru tesisatı fiyatları yapılara göre değişen bir nokta oluşturur. Örneğin, bir apartman girişindeki doğalgaz dağıtım kutusundan bina içerisine tesisat döşenirken, bina içerisinde bulunan daire sayısı ve binanın boyutları tesisat fiyatları konusunda değişimler oluşturur.

Su tesisatı ve doğalgaz tesisatı gibi noktalara bağımlı bir şekilde boru tesisatı fiyatları elbette ki değişim oluşturacaktır. Su tesisatı için kullanılan borular ile doğalgaz tesisatı için kurulan borular arasında yüksek kalite ve malzeme farkı vardır. Doğalgaz tesisatında kullanılan borular erişilebilir, taşıyıcı, sızdırmaz, ateşe dayanıklı hatta depreme dayanıklı bir yapı sergilemelidir.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum