üçay mühendislik akıllı ev sistemleri

Akıllı Ev Sistemleri İle Neler Yapılabilir?

üçay mühendislik akıllı ev sistemleri

Üçay Mühendislik olarak akıllı ev sistemleri gibi profesyonel uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamalar evinizde birçok işlemin daha kolay şekilde yerine getirilmesini sağlamaktadır. Bilhassa son yıllarda çok daha yoğun bir gündem oluşturmaya başlayan akıllı ev konsepti, nesnelerin İnterneti uygulamaları sayesinde giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Birçok farklı beyaz eşya veya elektronik üreticisi tarafından da akıllı ev platformları kurulmaya devam ederken, özellikle güvenlik, telekomünikasyon ve bilim firmaları da akıllı ev uygulamaları kullanımını arttırmaktadır. Her geçen gün daha fazla kullanılmaya başlanan akıllı asistanlar firmamız tarafından da sıklıkla konutlarda uygulanmaktadır. Konutlarda kullanılan uygulamalar sayesinde birçok farklı işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Konutlarda A’dan Z’ye birçok elektrikli ve elektronik sistemin devreye sokulması veya devreden çıkarılması gibi işlevleri gerçekleştirmek için kullanılan akıllı ev sistemleri geniş bir işlev yapısına sahiptir. Örneğin, ilk örnek olarak evde ısıtma ve soğutma sistemleri ile ilgili işlemler akıllı sistemler ile sağlanabilir. Akıllı yaklaşım ve öğrenen sistem sayesinde evin iç ve dış ortam sıcaklığı, evde olduğunuz saatler, klima dereceleri, kombi dereceleri ve güneş miktarı gibi noktalar hafızada tutularak, ısıtma ve soğutma otomatik hale getirilmektedir.

Evde perdelerin açılması ve kapanması veya doğalgaz vanalarının açılıp kapatılması gibi birçok işlem otomatik olarak akıllı sistemler sayesinde kullanılmaktadır. Evinizi ziyaret eden misafirleriniz sizi bulamadığında, akıllı sistem üzerinden size mesaj bırakabilir ve bu sayede Siz daha sonradan bu mesajları okuyabilirsiniz. Evinizde aydınlatma kullanım oranları, süreleri ve zamanları göz önünde bulundurularak, ışıklandırma otomatik olarak gerçekleştirilebilir.

Akıllı Ev Uygulamalarının Genel İşlevleri

Akıllı ev uygulamaları sayesinde televizyon, müzik çalar ve oyun sistemlerini kolaylıkla kontrol edebilir, bilgisayar ve telefonlarınızı kontrol edebilirsiniz. Siz iş yerinde iken telefonunuz üzerinden akıllı sisteme bağlanarak, buzdolabınızda bulunan eksikleri görebilir ve rahatlıkla alışveriş listesi çıkarabilirsiniz. Evinize ulaşmadan önce ocak veya fırının çalışmasını sağlayarak, yemeklerin hazır hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Özellikle akıllı ev uygulamaları siz evde olmasanız da çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, aydınlatma sistemleri, ısıtma sistemleri, güvenlik sistemleri gibi birçok farklı sistemin çalıştırılmasını sağlamaktadır. Evde olmadığınız zamanlarda kamera sistemleri ile evinizi kontrol edebilirsiniz. Hırsızları caydırmak için avantaj sağlayabilirsiniz. Otomatik talimatlar ile çamaşır ve bulaşık yıkama işlemlerini gece ucuz elektrik tarifesi dönemlerinde yapabilirsiniz. Bahçelerinizde ve balkonlarınızda çiçek sulama işlemini talimat halinde sağlayabilir. Kullandığınız beyaz eşyalar için çalışma sistemlerinde akıllı uyarılar gerçekleştirebilirsiniz.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum