kombi evin neresinde olmalı

Kombi Evin Neresinde Olmalı? Balkon mu Mutfak mı?

kombi evin neresinde olmalı

Doğalgazlı evlerde kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında “kombi evin neresinde olmalı?” sorusu gelir. Çünkü, bazı evlerde mutfakta ocağa yakın, bazılarında ise balkonda kullanıma uygun. Peki, mutfakta mı yoksa balkonda mı olması gerekir?

Kombi Evin Hangi Bölümüne Monte Edilir?

Doğalgazlı ısıtma sistemleri içerisinde hem verimli ısınma hem de enerjide tasarruf sağlayan kombilerin, evin hangi bölüme kullanılması son derece önemli. Evin içerisine kombi kurmak isteyenlerin ilk tercih ettiği bölümler ise mutfak ve balkon alanı…

“Kombinin balkona mı yoksa mutfağa mı koyulması gerekir?” sorusunun sıklıkla sorulmasının nedeni en çok tercih edilen alanlar olması. Ancak bunun net bir cevabı yok. Kullanıma uygun alan olduğu sürece ister balkona isterseniz de mutfağa koyabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus başta evinizin yapısı, sonrasında ise coğrafi – iklimsel faktörler. Bu yüzden, “kombi evin neresinde olmalı?” sorusuna cevap vermenden önce uzman ve yetkili kişilerden fikir alışverişi yapılması gerekir?

Kombi Balkonda Tehlikeli mi?

Özellikle soğuk havalarda balkonda olan kombiler donma tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Don olayının sık yaşandığı bölgelerde kombinin fişi çekilmesi ya da elektrik kesilmesi durumunda cihazın donması muhtemel. Bu olayın yaşanması sonrasında ise kombinin patlama tehlikesi de bir hayli yüksek.

Aynı zamanda, kombinin güneş alan ortamda da uzak olması gerekir. Eğer kombiyi balkona koyma kararı verildiyse, cihaz bir kutu gibi çevrilip güneş ışınlarından korunmalıdır.

Kombi Mutfakta Tehlikeli mi?

Hermetik kombiler yanma işlemini gerçekleştirmek için bulunduğu ortamın havasını kullanır. Ayrıca, oluşturduğu atık gazı da yine yakma işlemini gerçekleştirdiği ortama salar. Kombinin dışarı da olması bir nevi hem yakma işlemini hem de atık gaz salınımı, evin dışarısına temiz havaya salacaktır.

Kombi Nereye Takılmaz?

Kombiler, her ne kadar hayatımızı kolaylaştıran cihazlar olsa da, eğer doğru bölümüne koyulmazsa ve bakımları yapılmazsa büyük kazalara da sebep olma ihtimali yüksektir. Yazımızın üst kısmında “kombi evin neresinde olmalı?” sorusuna yöneldik. Peki, kombi cihazlarının monte edilmemesi gereken yerler nereler?

  • Merdiven boşlukları
  • Genel kullanım alanları
  • Açık Balkonlara (Cihazın tamamı bir yapı içerisinde korunmalıdır)
  • Oturma odalarına
  • Yatak odalarına
  • Yanıcı maddelerin olduğu alanlara

İlgili İçerik: Kombi Montajı Nasıl Yapılır?

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum