merkezi ısıtma

Merkezi Sistem Bakım Nasıl Yapılır?

merkezi ısıtma

Merkezi sistem bakımı merkezi sistemler açısından ekstra önem teşkil etmektedir. Bu tarz bakımların yapılması için öncelikli olarak periyodik bir takvim tutulması önemlidir. Sürekli olarak bakım yapmak da çok az aralıkla bakım yapmak da zararlı olmaktadır. Kazan daireleri ve boru tesisatlarına hakim kişilerin bu bakımları yapması gerekmektedir. Periyodik bakımlar her zaman için hem sistemin kalitesini azaltmaz hem de performansını etkilemez. Bu nedenle çok yönlü bir kazanç sağlar.

Periyodik bakımları yaptırılmayan bir merkezi sistemde yakıt tüketimi oldukça fazla olacak ve bu da apartman dairelerinin daha fazla para harcamasına neden olacaktır. Bu gibi durumları önlemek adına sorun çıkmadan evvel bakım yapılması önemlidir. Yakıt tüketimi fazla olan bakımsız bir merkezi sistemin ayrıca performansı da düşük olmaktadır. Tüm açılardan zararlı bu durumu önlemek için en iyi çözüm, işini bilen ve tecrübeli merkezi sistem tesisatçılarından yardım almaktır.

Merkezi Sistem Bakımı Neden Yapılır?

İster doğal gazlı ister kömürlü olsun merkezi sistemlerin bakımlarının yapılmaması ciddi sıkıntılara neden olur. Bu durumun yaratacağı mağduriyetler fazla olabilmektedir. Kışın tam ortasında bozulabilecek bir merkezi ısıtma sistemi kimse istemez, o nedenle bakımları yaptırmak çok önemlidir. Isının ulaşması gereken yere daha rahat ulaşması, az yakıt tüketmesi, yüksek performansla çalışması, kazan temizliği ve tesisat temizliğinin yapılıyor olması gibi durumlar iyi bir bakımın sonucudur.

Tam yanmayı sağlayan brülör bakımının yapılması da sonbahar mevsiminde olması idealdir. Kullanılan yakıt türünün hava ile karışımını sağlayan parça olan brülör uygun oranda yanma işlemini yapmaktadır. Bu parçanın temiz tutulması da bakım açısından önemlidir.

Merkezi Sistem Bakım Maliyeti

Yakıt filtreleri, brülörlerin temizliği, elektrik tesisatının kontrolü, su ve basınç kontrollerinin yapılması neticesinde ortaya ortalama bir maliyet çıkar. Bu maliyet elbette apartmanın durumuna ve kaç daire olduğuna bağlı olarak değişmektedir. Sorunsuz şekilde bir bakım yaptırmanın maliyeti tabii ki makine dairesindeki kazanın durumuna ve boru tesisatına göre de değişmektedir. Pek çok bakım yapan tesisatçı, bakımın boyutuna uygun bir şekilde maliyet hesabı yapar.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum