ısı pompası ile tasarruf etme

Isı Pompası ile Ne Kadar Tasarruf Edebilirim?

ısı pompası ile tasarruf etme

Ev ve işyerleri dışında büyük alışveriş merkezleri, okul, hastane gibi büyük binalar ile bölümlerini birbirinden bağımsız şekilde ısıtmak ya da soğutmak için ısı pompaları kullanılır. Tavan tipi ısı pompalarında 2-50 kW performans alınırken; zemin tipi ısı pompalarında 7-140 kW performans izlenebilir. Isı pompalarının temel amacı yüksek verim almak için düşük elektrik tüketimi sağlamaktır. Güvenilir, ekonomik, konforlu ve temiz ısı oluşturan ısı pompaları, projelendirme ve uygulama desteği ile sunulur.

Isı Pompası Kullanmanın Avantajları

Enerji tüketim maliyeti, servis ve bakım ücretleri düşünüldüğünde en düşük olan sistem ısı pompalarıdır. Kullanıcılar tamamen birbirinden bağımsız olarak ısıtma ve soğutma yapabilirler. Her kullanıcı sadece kendi kullandığı bedeli öder. Mekânların iç dekorasyon ve yerleşimine uygun olarak tavan ya da taban tipi ısı pompası seçilebilir. Herhangi bir alanda arıza olduğunda diğer bir deyişle bir cihaz bakıma girdiğinde, diğer sistemler çalışmaya devam eder.

Isı pompası son derece güvenlidir. Bünyesinde hiçbir şekilde patlama, yangın ya da zehirlenme gibi riskler taşımaz. Gaz sayacı, gaz hattı ya da baca sistemi gibi ilave donanımlara gerek yoktur.

Isı pompalarının dumanı çıkmaz, koku oluşturmaz. Tüm ısı pompaları uzaktan kontrol cihazı sayesinde ya da bir termostat ile kontrol altında tutulabilir, istenildiği zaman binaya ait otomaston sistemine bağlanabilir.

Isı Pompası ile Enerji Tasarrufu Sağlanır Mı?

Isı pompalarının çalışma prensibinde doğadan alınan enerjinin kullanılması yer alır. Bu kapsamda toprak, hava ya da sudan alınan enerji, bina içerisine taşınır ve ısınma gerçekleşir. Buna karşın bina içerisindeki sıcaklık aynı doğa kaynağına geri taşınırsa soğutma işlemi meydana gelmiş olur. Enerji harcama miktarı, alınan enerjiye göre daha düşük kalmaktadır. Diğer bir deyişle 1 kW enerji harcaması yapıldığında, kullanılan kaynağa göre 4-6 katı enerji alınabilir. Böylece harcanacak elektrik enerjisinin neredeyse %75 daha azı bir elektrik ile %100’lük ısı enerjisi elde edilmektedir. Yani sadece %25’lik bir elektrik tüketimi ile enerji üretilir. Bu da %75 enerji tasarrufu anlamına gelir. Isı pompası kullanıldığında her daim %75 ila %80 enerji tasarrufu yapılır.

Genel içinde yayınlandı
ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum