en iyi ısıtma sistemi

En İyi Isıtma Sistemi Nedir?

en iyi ısıtma sistemi
  • Doğalgaz merkezli ısıtma tipi
  • Elektrik merkezli ısıtma tipi
  • Sıvı yakıtlı merkezi ısıtma tipi
  • Güneş enerjisi sistemleri

Çeşitli ısıtma sistemleri vardır. Her ısıtma sisteminin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunur. Isıtma sistemlerini maliyetine, kullanım rahatlığına, doğaya zarar verip vermemesine ve ısıtma şekillerine göre sınıflandırabiliriz.

Öncelikle iyi bir ısıtma sisteminin evinizi sıcak tutması ve ruhunuzun rahat hissettirmesi gerekir. Tüm bunların yanında enerji verimliliği sayesinde tüm faturalarınızı uzun bir süre düşük tutmanızı sağlar. Gelin beraber ısıtma tiplerine bakalım.

Doğalgazlı Merkezi Isıtma Tipi

Merkezi sistem ısıtma, ülkemizde en yaygın olan ısıtma tipidir. Merkezi ısıtma sisteminin kullanımı kolaydır ve de çevrecidir. İleride doğaya zarar verecek birçok zararı engeller. Bunların dışında yemek yapmanıza ve sıcak su ihtiyacınıza da yardım eder.

Kullanmadığınız zaman kolaylıkla kapatabilirsiniz. Tek bir doğalgazı her yerde kullanabilme şansı tanır.

Elektrik Merkezi Isıtma Tipi – Isı Pompaları

Ev ısıtmasında sıklıkla kullanılan ısı pompası sistemleri ülkemizde günden güne yaygınlaşıyor. Isı pompaları ısının çevreden çekilerek sıcaklık alanına aktarılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kışın sıcaklık kaynağını dış havadan sağlar. Bu yüzden ısı pompalarına gelen enerji mekanik, elektrik veya termal olarak karşılanır. Bu sistem için doğa dostu ve tasarruf sağlıyor demek doğru olur.

Sıvı Yakıtlı Merkezi Isıtma Tipi

Bu ısıtma tipi genel olarak ham petrolden elde edilir. Aynı zamanda akıcı ve ısıl değeri oldukça yüksektir. İsmi bilinen türleri ise; motorin, dizel oil ve fuel oildir.Maliyet açısından düşük olmasıyla birlikte kullanım açısından size pahalıya patlayabilir.

LPG’li Merkezi Isıtma Tipi

LPG’li merkezi ısıtma tipidir ve verimi oldukça azdır. Bahçeli ve müstakil evler tarafından tercih edilir.

Odunlu Isıtma Tipi

Son zamanlarda oldukça tercih edilen modern sobalar ve şöminelerin olduğu ısıtma tipidir. Etrafa yaydığı külleri temizlemeniz aynı zamanda evinizin bir köşesinde odun bulundurmanızı gerektirir.

Güneş Enerjisi Sistemleri

Güneş enerjisi sistemleri ,güneş ışınları sayesinde oluşan enerjinin kullanıldığı ısınma tipidir. Maliyeti ilk süreç içerisinde fazla olsa dahi zamanla oldukça verimli bir hal alır.

Termosifon ile Isıtma

Bu ısınma tipi kazan ve borulardan oluşmaktadır. Bunun yanı sıra üç farklı modele sahiptir ve LPG’li şofbenlere göre sağlık açısından daha olumludur.

Artık kendinize uygun ısınma tipini rahatlıkla seçebilir hale geldiğinizi umuyoruz.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum