doğalgaz tasarrufu

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür? – En Etkili Doğal Gaz Tasarruf Yöntemleri

doğalgaz tasarrufu

Eğer bu blog sayfasına uğradıysanız sizler de “Doğalgaz faturası nasıl düşürülür?” ya da “En etkili doğalgaz tasarruf yöntemleri” nelerdir sorusunu kendinize soruyorsunuz. Neyse ki, doğru yerdesiniz.

Bu yazımızda, doğalgazdan tasarruf etmek için hangi basit yöntemlerini uygulamanız gerektiği hakkında birçok yöntemi öğreneceksiniz. Aynı zamanda atılması gereken doğru adımlar hakkında bilgi alarak doğalgaz faturasının düşürmenin etkili yollarını keşfedeceksiniz.

Doğalgaz Faturasında Tasarruf Yapmanın En Etkili 8 Yöntemi

Aşağıda yer alan basit yöntemleri uygulayarak sizler de kışın yüksek doğalgaz faturalarından kurtulabilirsiniz. İşte, 8 etkili doğalgaz tasarruf yöntemleri…

1. Eve Doğru Yalıtım Yönteminin Uygulanması

Doğalgaz faturalarının yüksek gelmesinin en önemli nedeni evde iyi bir yalıtımın olmaması. Isınan ev yalıtım olmadığı için kısa sürede enerjisini kaybeder. Bu sayede ısı yalıtımı sayesinde bu kayıp önlenir ve doğalgaz kullanımını en aza indirir. Sonuç olarak; evinizin yalıtımını kontrol edin ve gerekli bakımları eksiksiz yerine getirin.

2. Isıtma Sistemlerini Yenileyin

Uzun yıllardır kullandığınız eski ve verimsiz ısıtma sistemleri, fazladan enerji tüketimine neden olur. Yeni teknoloji enerji sistemlerini kullanarak hem enerjiyi verimli kullanabilir hem de faturanızı düşürebilirsiniz.

3. Termostat Kullanımı

Doğalgaz tasarruf yöntemleri arasında yer alan bir başka seçenekte termostatın doğru kullanımı. İhtiyaç duyulan ısı seviyesi oluştuğunda daha fazla enerji kullanımı sağlamaması için düşük termostat düşük sıcaklıklara ayarlanabilir. Aynı zamanda otomatik programa sahip termostatlar kullanılarak zamanlamalı ısıtma sistemleri oluşturabilirsiniz.

4. Radyatör ve Perde Mesafelerini iyi Ayarlayın

Ev içerisinde radyatör yani petekler genellikle pencerelerin altına konur. Ek olarak radyatör tarafından salınan ısı perde tarafından engellenir. Bu yüzden ısı kaybı ortaya çıkar. Sonuç olarak, perdeleri peteklerin önüne koymayacak şekilde ayarlayın.

5. Koltukları Radyatör (Petek) Önüne Koymayın

Odayı ısıtan radyatörlerin önüne koltuk koyulması da ısı kaybına neden olur. Özellikle, önüne koltuk koyulan radyatörden çıkan ısı, koltuk tarafından emilir. Bu yüzden iç mekan yeterli seviyede ısınmaz.

6. Kombiyi Sürekli Açıp Kapatmayın

Birçok kişi kombiyi sürekli açıp kapatmak ister ancak bu davranış son derece yanlıştır. Isınan ortamda kombi kapatıldığında hava soğur. Tekrardan kombi çalıştırıldığında enerji kullanımı en üst seviyeye çıkar. Ortam ısınana kadar da bu performansını devam ettirir. Bu yüzden fatura yüksek gelecektir. Ancak kombiyi kapattığınızda uzun süre evde olmayacaksanız kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

7. Kombi, Radyatör ve Genel Doğalgaz Bakımları

Evdeki doğalgaz sisteminin periyodik bakımlarının yapılması ve sorunların erken tespit edilmesi daha büyük masrafların önlenmesine yardımcı olur. Bu bakımların yaptırılması bir nevi enerjinin doğru kullanımına ve gerektiğinde fazla ısı kullanımını engeller.

8. Kombi Bakımı Profesyonel Ekiplerce Yapılmalı

Kombi ya da radyatör bakımı uzman profesyonel ekiplerce yapılmaktadır. Profesyonel olmayan ve iş garantisi vermeyen kişi ya da firmalardan hizmet alınması iyi sonuçlar doğurmaz. Sorunun daha da büyümesi ve daha fazla para harcamanıza neden olur.

İlgili İçerik: Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Bu vb. sorunlar yaşamamak için Evjet’i tercih edebilirsiniz. Hepsi alanında uzman ve kendi bünyesinde yer alan ustalardan Kombi Bakımı ve Radyatör Temizliği hizmetleri için randevunuzu oluşturun.


Doğalgaz’dan Uzun Dönemli Tasarruf İçin Neler Yapılmalıdır?

Yazımızın bu bölümünde kısa vadeli tasarruf yerine daha uzun vadeli yöntemlerden bahsedeceğiz. Bunlar;

  • Doğalgaz tesisatı ile ilgili işlemlerin kurulum aşamasında eksiksiz yapılması.
  • Yılda en az 1 kez kombi periyodik bakım.
  • Yılda en az 2 kez radyatör temizliği.
  • Çift camlı pencere kullanımı.
  • Yeni teknolojiye sahip yoğuşmalı kombi kullanımı.
  • Bina içi ve dışı yalıtım kalınlığının iyi hesaplaması.
Genel içinde yayınlandı
ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum